Wat vindt u in VIND Omgevingszaken?

VIND Omgevingszaken biedt betrouwbare werkprocesondersteuning over alle aspecten van het omgevingsrecht. U vindt er alle relevante vakinformatie op één plek. Relevante wet- en regelgeving, jurisprudentie en praktische werkprocessen. Hiermee wint u bezwaar- en beroepsprocedures en voorkomt u dure inhoudelijke fouten. Bovendien hoeft u geen dure externe adviseurs meer in te huren.

Beleidsinstrumenten en thema’s

VIND Omgevingszaken bevat zeer uitgebreide commentaren op de belangrijkste beleidsinstrumenten en thema’s. Waaronder toelichtingen op de instrumenten Bestemmingsplan en Omgevingsvergunning. Ook vindt u er uitgebreide thema’s op specialistische gebieden. Bijvoorbeeld over Geurhinder en Luchtkwaliteit. Daarnaast is er per beleidsinstrument een onderdeel Overgangsrecht opgenomen, om u alvast te informeren over de overgang van de huidige wet- en regelgeving naar de nieuwe Omgevingswet.

Artikelsgewijs commentaar

In de kennisbank vindt u uitgebreid artikelsgewijs commentaar op de Wabo, het Bor, de Wro en het Bro. Inclusief handige verwijzingen en links naar gerelateerde informatie. Hiermee kunt u gemakkelijk relevante wet- en regelgeving raadplegen of doorklikken naar een specifiek thematisch commentaar of werkproces.

Icoon nieuws

Nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws over omgevingszaken overzichtelijk op een rij.

Onze gerenommeerde redactie en eigen team van juristen houdt u altijd up-to-date door het laatste nieuws overzichtelijk voor u op een rij te zetten. Handig en snel, speciaal voor u als omgevingszaken specialist.

Icoon nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Met de redactionele nieuwsbrief bent u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van omgevingszaken.

De nieuwsbrief is onmisbaar voor iedereen die betrokken is bij  omgevingszaken. In de twee wekelijkse nieuwsbrief vindt u o.a. relevante jurisprudentie, nieuwe commentaren en het laatste nieuws betreft de nieuwe omgevingswet.

Eigen beleid icoon

Voeg uw Eigen Beleid toe voor een compleet overzicht, alleen zichtbaar voor uw organisatie.

Naast landelijke wet- en regelgeving hebben overheden/organisaties vaak ook eigen beleid geformuleerd. Met de Eigen Beleid tool heeft u de mogelijkheid om dit lokale/eigen beleid op te nemen binnen de kennisbank, zodat alle informatie op één plek staat. Deze documenten zijn alléén zichtbaar voor u en uw collega’s binnen uw organisatie.

Werkprocessen

In VIND Omgevingszaken vindt u een breed scala aan werkprocessen over diverse onderwerpen. Bijvoorbeeld over het bestemmingsplan, inpassingsplan en over onteigening. Maar ook over de Omgevingswet. Deze werkprocessen dienen als leidraad voor uw eigen werkproces. Ze leiden u snel en efficiënt door alle noodzakelijke stappen. U kunt de processen aanvullen met organisatie specifieke informatie. Zo bespaart u tijd en voorkomt u dure fouten.

Samenvattingen Jurisprudentie

VIND Omgevingszaken bevat meer dan 9000 relevante uitspraken op het gebied van omgevingsrecht. De belangrijkste uitspraken worden zorgvuldig geselecteerd en samengevat. Met de gebruiksvriendelijke zoekmachine kunt u onder meer zoeken op datum, instantie of op ECLI-nummer. Ook kunt u direct filteren op jurisprudentie met samenvattingen en annotaties.

Wet- en regelgeving

VIND Omgevingszaken bevat actuele en relevante wet- en regelgeving op het gebied van het omgevingsrecht. U kunt diverse wetten, regelingen en besluiten raadplegen die voor u relevant zijn. Ook verordeningen, Kamerstukken, circulaires en Europese wet- en regelgeving vindt u terug in de kennisbank. Daarnaast biedt VIND Omgevingszaken de laatste versie van de Omgevingswet.

Ja ik wil een demo

Ontdek hoe VIND Omgevingszaken ú kan helpen!

Vul onderstaand formulier in en wij zullen eenmalig contact met u opnemen

Meer voordelen voor u…

 

 Relevante jurisprudentie

Nieuwe commentaren

Updates over actuele webinars en evenementen

 

Direct contact?
Wij zijn elke werkdag van 08:30 tot 17:30 te bereiken op: (070) 378 98 80